مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ازدواج در سن بالا يكي از مسائلي است كه با توجه به مشكلات اقتصادي و رواج دوستي‌هاي قبل از ازدواج در جامعه گسترش پيدا كرده است. در واقع ازدواج مرحله مهمي از زندگي است كه نقش تعيين كننده‌اي در رشد و پيشرفت افراد دارد و در صورتي كه در محدوده سني مناسبي انجام گيرد بيشترين اثرگذاري را خواهد داشت و به بهداشت جسمي و رواني افراد كمك خواهد كرد. افرادي كه در سنين بالا تصميم به ازدواج مي‌گيرند معمولا از احساسات دوران جواني دور شده و انعطاف پذيري لازم را در زندگي ندارند.

 

با اين حال اين افراد از بلوغ و پختگي كافي برخوردار بوده و منطقي تصميم مي‌گيرند. با توجه به اينكه مشكلات و پيامدهاي نامطلوب ازدواج در سنين بالا معمولا بيشتر است؛ زوجين براي داشتن ازدواجي موفق لازم است از مشاوره ازدواج بهره ببرند تا بتوانند بهترين تصميم را براي زندگي خود در نظر بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج در سن بالا مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج در سن بالا

ازدواج در سن بالا

ازدواج به‌طوركلي يك پديده انتخابي است؛ به اين معنا كه هر فرد مي‌تواند انتخاب كند به‌طوركلي ازدواج بكند يا خير؛ و اگر تصميمي براي ازدواج دارد اين كار را در چه سني انجام خواهد داد. اما به‌طور ميانگين، افراد در سنين ۲۵ تا ۳۲ سالگي ازدواج مي‌كنند و بر اساس فرهنگ كشور افرادي كه در سن ۳۵ سالگي يا بالاتر ازدواج مي‌كنند، شامل گروه ازدواج در سنين بالا مي‌شوند.

دلايل ازدواج در سن بالا

دلايل مختلفي مي‌تواند باعث ازدواج در سن بالا شود كه در ادامه به برخي از مهم‌ترين آنان اشاره خواهيم كرد. آشنايي با اين دلايل و پيامدهاي ازدواج در سن بالا مي‌تواند براي هر مرد و زن شرايط مناسب‌تري فراهم كند.

🔹 نبود آمادگي لازم براي شروع يك زندگي

براي ازدواج، هر دو طرف مي‌بايست آمادگي‌ها و امكاناتي را از پيش مهيا كرده باشند كه مهم‌ترين آن‌ها داشتن درآمد ثابت است؛ اما با توجه به طولاني شدن سال‌هاي تحصيل و پس از آن دشواري‌هاي پيدا كردن شغل مناسب، معمولاً افراد اين آمادگي را در سنين بالاتري پيدا مي‌كنند و به همين ميزان براي ازدواج در سنين بالاتري آماده مي‌شوند.

🔹 مشكلات اقتصادي از دلايل ازدواج در سن بالا

مشكلات اقتصادي يكي از مهم‌ترين دلايلي است كه بر سن ازدواج تأثير مي‌گذارد. ناتواني در پيدا كردن شغل مناسب و درآمد ثابت، ناتواني در فراهم آوردن مقدمات زندگي مثل مسكن، باعث مي‌شود كه افراد توانايي ازدواج در سنين پايين‌تر را نداشته باشند.

🔹 رواج دوستي‌هاي پيش از ازدواج

درگذشته افراد با رسيدن به سن بلوغ و شكل گيري نياز عاطفي و جنسي، براي ازدواج اقدام مي‌كردند؛ اما امروزه با گسترش پيدا كردن دوستي‌هاي پيش از ازدواج، جوانان تمايل چنداني به ازدواج نشان نمي‌دهند چراكه آن‌ها مي‌توانند بدون وجود مسئوليت‌ و تعهدهاي سنگين، نيازهاي عاطفي و جنسي خود را در كنار يكديگر برطرف كنند. به همين خاطر لزوم چنداني براي تشكيل خانواده و برعهده گرفتن مسئوليت‌هاي يك زندگي نمي‌بيند.

🔹 بي‌اعتمادي از دلايل ازدواج در سن بالا 

با گسترش آمار طلاق در كشور و مشكلات زناشويي بسياري كه در سال‌هاي اخير ميان زوجين پيش آمده است، بي‌اعتمادي نسبت به ازدواج در جوانان گسترش پيداكرده است و آن‌ها نمي‌توانند ميان گزينه‌هاي موجود به يكي اعتماد كرده و زندگي خود را با او، تشكيل دهند. ترس از اعتماد به يك نفر و شروع زندگي، باعث مي‌شود كه جوانان در پي يافتن فرد مورد نظر ازدواج در سن بالا را انتخاب كنند.

🔹 پيدا كردن هويت خود

يكي از موضوعاتي كه درگذشته كمتر مطرح مي‌شد، اهميت شناخت خود و طرف مقابل براي ازدواج بود. معمولاً زندگي با يك شناخت نسبي از يكديگر شروع مي‌شد و طرفين در طول زندگي مشترك با خلقيات و خصوصيات يكديگر آشنا مي‌شدند؛ اما در سال‌هاي اخير با گسترش آگاهي‌ها و آشنايي با شيوه‌هاي مختلف زندگي، افراد دغدغه‌هاي بسياري پيداكرده‌اند و بسياري از جوانان معتقدند تا پيش از شناخت خود و آگاهي كامل از خواسته‌ها و اهدافشان نمي‌توانند فرد ديگري را در زندگي با خود همراه كنند. اين استدلال نقش پررنگي براي ازدواج در سن بالا داشته است.

🔹 باورهاي اشتباه خانواده

بسياري از مواقع ازدواج نكردن فرزندان به دليل باورهاي اشتباه يا آداب و رسوم غلطي است كه خانواده‌ها به آن پايبندند. خانواده‌ها با در نظر گرفتن ملاك‌هاي بسيار سختگيرانه براي همسر فرزندشان يا اعتقاد به ازدواج با گروه‌هاي خاص، مثل افرادي كه ازنظر قوميت با آن‌ها يكسان باشند، باعث مي‌شوند كه امكان فرد براي انتخاب همسر كاهش پيداكرده و احتمالاً براي مدت طولاني ازدواج نكند. علاوه بر اين بعضي از خانواده‌ها تمايلي به ازدواج فرزندانشان به‌ويژه فرزند آخر ندارند. آن‌ها تصور مي‌كنند كه فرزندشان بايد همواره در كنارشان زندگي كند.

مشكلات ازدواج در سن بالا

ازدواج در سن بالا مي‌تواند پيامدهاي نامطلوبي را همراه خود داشته باشد كه به برخي از اين پيامدها اشاره خواهيم كرد. روانشناسي ازدواج به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد از بسياري مشكلات در اين زمينه پيشگيري كنيد. 

⭕ كاهش احساسات

بالا رفتن سن، باعث مي‌شود كه فرد احساسات و شور و هيجان كمتري نسبت به مسائل مختلف داشته باشد. نوع نگاه افرادي كه سنشان بالاتر است نسبت به مسائل مختلف، بيشتر منطقي است. درنتيجه شايد شور و حال چنداني در زندگي اين افراد ديده نشود يا آن‌ها هرگز نتوانند بسياري از خاطرات و لحظاتي را در زندگي مشتركشان تجربه كنند كه زوج‌هاي سنين پايين‌تر تجربه مي‌كنند.

⭕ كاهش انعطاف پذيري براي ازدواج در سن بالا

زوج‌هاي جوان معمولاً قدرت سازگاري و انعطاف بالاتري دارند. اين در حالي است كه ازدواج در سن بالاتر، قدرت سازگاري و انعطاف شما را كاهش مي‌دهد. درنتيجه احتمال اين‌كه مشكلات بسياري در زندگي شما ايجاد شود و نتوانيد با نقاط ضعف و مشكلات همسرتان كنار بياييد، بيشتر است.

⭕ مشكلات بارداري

با بالا رفتن سن خانم‌ها، توانايي آن‌ها براي باردار شدن كاهش مي‌يابد. در كنار اين مسئله آقايان نيز با افزايش سن، دچار مشكلاتي در توانايي باروري مي‌شوند. بالا رفتن سن، ريسك سقط جنين يا تولد فرزندان دچار مشكلات ژنتيكي را افزايش مي‌دهد. علاوه بر اين، در صورت تولد فرزند، اختلاف سني شما با او، بيشتر خواهد بود و اين مسئله باعث مي‌شود كه ارتباط متقابل و درك كردن فرزندتان در آينده برايتان مشكل‌تر باشد و يا حتي شايد شما نتوانيد به‌راحتي با شيطنت‌ها و شلوغي‌هاي كودكتان كنار بياييد.

محاسن ازدواج در سن بالا

ازدواج در سن بالا، سراسر ايراد نيست. بلكه محاسن و نكات مثبت بسياري نيز در اين زمينه وجود دارد. افراد در سنين بالاتر، توانايي‌هاي خود و انتظاراتي كه از همسرشان دارند را بهتر مي‌شناسند و همچنين كمتر دستخوش احساسات و هيجانات عاطفي در تصميم‌گيري‌ها مي‌شوند. به همين خاطر آن‌ها معمولاً انتخاب‌هاي بهتري خواهند داشت. بلوغ فكري و عاطفي باعث مي‌شود كه بسياري از ناپختگي‌ها و رفتارهاي هيجاني در زندگي كمتر باشد و بتوان زندگي را باثبات و آرامش بيشتري مديريت كرد.

با اين حال لازم است كه تنها به مزاياي آن توجه نكنيد و معايب را نيز در نظر بگيريد. مشاوره ازدواج به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد پيامدهاي مطلوب و نامطلوب را در كنار يكديگر بررسي كرده و تصميمي منطقي بگيريد.

نكاتي كه خانواده بايد براي ازدواج در سن بالا رعايت كند

هنگامي‌كه سن ازدواج در يك فرد بالاتر مي‌رود، معمولاً او از جانب اطرافيان و خانواده تحت فشار قرار مي‌گيرد. البته اين فشار مي‌تواند به‌صورت اجبار خانواده براي ازدواج يا امتناع آن‌ها از ازدواج باشد. برخي خانواده‌ها نيز از كلمات يا رفتارهاي نامناسبي در قبال فرزند خود استفاده مي‌كنند.

به همين خاطر، مديريت شرايط موجود، نياز به توانايي بالايي دارد. چنانچه احساس مي‌كنيد توانايي لازم براي مديريت اين شرايط در زندگي خود را نداريد يا نمي‌توانيد درست تصميم بگيريد، بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بخواهيد. شما مي توانيد بهترين راهكارها را توسط مجرب ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو نيز دريافت نماييد.

⬅️ تسليم خواسته‌ها و اصرار والدين نشويد

تصميم براي ازدواج و انتخاب همسر دلخواه، يك تصميم‌گيري كاملاً شخصي است كه تأثير بسياري در آينده زندگي شما و احساس خوشبختي يا نارضايتي از زندگي‌تان خواهد داشت. اگر احساس مي‌كنيد كه اعضاي خانواده در اين زمينه به شما فشار مي‌آورند و مانع تصميم‌گيري منطقي در شما مي‌شوند، سعي كنيد در مقابل درخواست‌هاي آن‌ها قاطعانه بايستيد. ازدواج مسئله‌اي نيست كه آن را به دليل رضايت خانواده يا با سليقه آن‌ها انجام دهيد. مي‌توانيد راجع به شيوه‌هاي گفتمان منطقي يا پيدا كردن راه‌حلي براي اقناع آن‌ها، از يك فرد آگاه كمك بگيريد.

⬅️ اشتباه انتخاب نكنيد

بعضي از خانم‌ها با بالا رفتن سن، دچار ترس و ناراحتي مي‌شوند كه مبادا هرگز نتوانند ازدواج موفقي داشته باشند. اين مسئله معمولاً با اصرارهاي ديگران، شدت بيشتري پيدا مي‌كند. به همين خاطر ممكن است تصميم بگيرند، با اولين فردي كه به سراغشان آمد ازدواج كنند.

معمولاً به اين افراد توصيه مي‌شود كه سعي كنيد شرايط موجود را با اعتمادبه‌نفس مديريت كنيد. به خاطر داشته باشيد كه ازدواج نكردن يا دير ازدواج كردن بهتر از داشتن يك ازدواج ناموفق است. اگر فردي را به‌عنوان همسر انتخاب كرده‌ايد حتماً با انجام مشاوره‌هاي پيش از ازدواج و استفاده از تجربه مشاورين خانواده، راجع به‌تناسب ميان خودتان و او مطمئن شويد

 

⬅️ همه زندگي را ازدواج ندانيد

زندگي هر فرد ابعاد مختلفي دارد كه ازدواج و پيدا كردن شريك عاطفي صرفاً يكي از آن‌هاست. بهتر است به‌جاي اينكه تمام يا بخش زيادي از انرژي ذهني خود را درگير ازدواج كنيد، به ساير جنبه‌هاي شخصيت خود نيز توجه داشته باشيد و براي اعتلاي نفس خود تلاش كنيد. اگر احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد اين موضوع را از ذهن خود كنار بگذاريد و يا در برنامه‌ريزي براي خود ضعف داريد، بهتر است در اين زمينه از يك فرد باتجربه كمك بگيريد.

⬅️ فرزندانتان را حمايت كنيد

بالا رفتن سن ازدواج در فرزند شما، به هر دليلي ممكن است پيش‌آمده باشد. اگرچه اين موضوع براي شما خوشايند نيست و مثل هر پدر و مادر ديگري، نگران آينده فرزندتان هستيد و دلتان مي‌خواهد سروسامان زندگي او را ببينيد، اما بهتر است تصميم‌گيري در اين زمينه را به فرزندتان بسپاريد. شما به‌عنوان والدين، وظيفه داريد كه در شرايط موجود او را حمايت كنيد و از بيان نگراني‌ها يا انجام رفتارهاي نامناسب مقابل فرزندتان خودداري نماييد.

سخن آخر

ازدواج براي رفع نيازهاي رواني و جسمي زن و مرد ضرورت دارد. هر اين نيازها به تعويق بيافتد فرد را با چالش‌هاي متعددي روبرو مي‌كند. ازدواج در سن بالا باعث مي‌شود كه زن يا مرد مدت ها نيازهاي جنسي خود را دفن كرده و يا از طريق روابط نامتعارف آن را رفع نمايند.

در كنار نيازهاي جنسي، نيازهاي عاطفي نيز به شدت اين افراد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. بنابراين ميبينيم كه احتمال بروز اختلالات اضطرابي و افسردگي در كساني كه ازدواج نكرده‌اند بيشتر است. البته كه ازدواج در سن بالا مزايايي هم دارد كه در متن مقاله شرح داديم. اگر براي شروع زندگي مشترك و انتخاب خود دچار شك و ترديد هستيد، حتما از خدمات مشاوره روانشناسي استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج در سن بالا مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي  از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا ازدواج در سن بالا، اشتباه است؟

ازدواج در سن بالا، در كنار آسيب‌ها و مشكلاتي كه به همراه دارد، نكات مثبتي نيز دارد. به نكات مثبت و منفي كه در اين زمينه مطرح است توجه كنيد و با در نظر گرفتن شرايط؛ تصميم بگيريد.

چطور مي‌توانم خانواده‌ام را راضي كنم كه براي ازدواج به من فشار نياورند؟

دلايل خود را به‌صورت منطقي براي آن‌ها بيان كنيد و بخواهيد كه در اين شرايط شما را همراهي كنند. اگر احساس مي‌كنيد كه اين راهكارها نمي‌توانند مفيد باشند، بهتر است از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

منبع: ازدواج در سن بالا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/23  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب